Menu Sluiten

De ‘VOS–REINAERT-roots’ dateren al  van 1961 en vinden we terug bij een groepje verkenners, met voetbalkriebels, op de terreinen van de scouting van Puytvoet te Sint-Niklaas. Eric De Schrijver en Jacques De Witte trokken de kar en besloten in 1963 zich aan te sluiten bij het K.K.S.F.B (het huidig Koninklijk Vlaams Voetbalverbond). In Herman Ferrari vonden zij een secretaris-duivel-doet-al uit de duizend.

In 1973 werd de eerste competitiematch gespeeld op Malpertuus (Sinaai), ons eigenste optrekje steen voor steen zelf neergepoot midden in de bossen, omgeven door  gezonde frisse lucht. Ook toen was de uitslag eigenlijk van ondergeschikt belang, hoewel elke overwinning de sfeer groter maakte (vooral na de match tijdens de stilaan gekende derde wedstrijdhelft).

In de gouden jaren ’70 werden andere sporttakken ontdekt. Volley voor dames, tennis en korfbal kenden hun intrede op de terreinen te Sinaai. Wekelijks kregen de leden alle praktische informatie via ons ongeëvenaard Reinaertnieuws.

En de Reinaert-familie, zij groeide en groeide, tot er plots in 1978 ook kleine “voetbal-Vosjes” te bespeuren waren op ons aller Malpertuus. Een jaartje later kwam er ook jeugdkorfbal. Ook zij genoten ervan hun favoriete sport te kunnen beoefenen temidden van het groen.

Onze sporttakken kenden een evolutie doorheen de jaren. Naast voetbal, volleybal, korfbal, petanque en tennis startten we enkele jaren geleden een eigen Ultimate Frisbeewerking. In 2019 kregen we een doorstart van onze futsalploeg. In 2020 sloot ook OCR Waasland zich aan bij V.O.S. Reinaert.