Menu Sluiten

V.O.S Reinaert zit niet stil. Nu niet. Nooit niet.

Daarom bieden we onze leden in deze coronatijden sportieve prikkels aan te blijven bewegen. Sporten helpt om onze fysieke en mentale weerstand op te bouwen. Daarnaast is ook het sociaal aspect van verbonden blijven met elkaar in deze lastige periode heel belangrijk.

Er werden 2 initiatieven uitgewerkt voor onze vossen:

1. WANDEL- en FOTOZOEKTOCHTEN

De Vosfit (zie onder) nam dit weekend al meteen een vliegende start en nu zijn er de Vos-wandelzoektochten.
Twee lussen van vijf en tien kilometer, beiden met start aan de sporthal van Sinaai.

Hoe werkt het?
Download de routebeschrijving hieronder, geniet van de wandeling, schrijf de antwoorden op de laatste pagina en mail de pagina door naar tim@vosreinaert.be
Op 13/12 volgt een trekking uit de correcte antwoordformulieren. De winnaars krijgen een wijnpakket ten voordele van VZW Bijs.

5km: https://bit.ly/3n1Ne2M
10km: https://bit.ly/2U8uXo9

Hou je tijdens het wandelen zeker aan de coronaregels.

2. VOSFIT

Deze eerste ‘VOSFIT’ duurt 5 weken en loopt van zondag 08-11-2020 tot zondag 13-12-2020 (het voorlopig einde van deze lockdown). Tijdens deze periode is het de bedoeling om met jouw team zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Ieders bijdrage wordt gewaardeerd en kan doorslaggevend zijn voor het eindresultaat. 

Hoe verzamel je punten?

Je kan punten verzamelen met wandelen, lopen en fietsen. 

  • 1 km lopen = 1 punt
  • 2 km wandelen = 1 punt
  • 5 km fietsen = 1 punt

Er wordt pas geteld vanaf 1 volwaardig punt. (vb. 4 km fietsen levert 0 punten op, dit moet je dus niet doorsturen). Enkel afgewerkte kilometers tellen (bv. 9,99 KM lopen = 9 punten). Lopen doe je vanaf meer als 8 km/u, alles eronder wordt beschouwd als wandelen. 

Daarnaast zijn er ook weekbonussen te verdienen. Elke week op zondag wordt er gekeken wie de langste wandeling, langste run en langste fietstocht heeft gemaakt. Elke bonus is goed voor 10 punten! Er zijn wekelijks dus 30 extra punten te verdienen. Let op, de weekbonussen tellen enkel voor het groepsklassement, deze worden niet meegerekend in de individuele ranking.

Naast het groepsklassement zijn er ook 5 individuele ‘truien’ te verdienen. Deze worden wekelijks op zondag uitgereikt. 

  • Blauwe trui: persoon met meeste punten (algemeen klassement) 
  • Witte trui: -20 jarige met meeste punten
  • Zilveren trui: +35 jarige met meeste punten
  • Roze trui: persoon die zich inschreef als ‘beginner’ met meeste punten
  • Bolletjestrui: vrouw met meeste punten   

Praktisch

Prestaties moeten geregistreerd worden via Strava / Runkeeper / Adidas / Nike,…. Na je prestatie mag je een screenshot hiervan doorsturen via Whatsapp naar Nand (0485830454). Om de paar dagen zal er een tussenstand worden gegeven 🙂 Vermeld zeker je naam en teamnummer bij je bericht aub. 

Aan valsspelen doen vossen niet mee. Wanneer dit gemerkt wordt zal u worden gediskwalificeerd (bv. elektrische step = niet joggen, fietsen = niet lopen, elektrische fiets = niet fietsen,…) 

Per team zal er 1 kapitein worden aangeduid. Hij of zij zal een whatsapp-groepje maken met alle leden van zijn of haar team. Er komt ook een algemene whatsapp-groep waar de tussenstanden worden gecommuniceerd. 

De wedstrijd stopt op zondag 13-12-2020 om 12u00. De digitale prijsuitreiking volgt ‘s avonds. 

Vragen: Nand@vosreinaert.be – 0485830454